• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Alderweireld slaagt voor medische tests bij Atletico

  "Als een club als Atletico komt aankloppen, heb je daar wel oren naar."

  Toby Alderweireld staat op het punt om Ajax in te ruilen voor Atletico Madrid. "Er ligt in Spanje een vierjarig contract voor me klaar", zegt de Rode Duivel.

  De Spaanse krant Marca berichtte gisteren dat Ajax en Atletico een akkoord hebben over de transfer van Alderweireld. Aan De Telegraaf bevestigt onze 24-jarige landgenoot dat zijn overstap naar Spanje eraan zit te komen.

  "Er ligt voor mij een contract voor vier seizoenen klaar bij Atletico", vertelt hij. "Na de medische keuring (die Alderweireld vanochtend met succes doorstond, red) kunnen de laatste puntjes op de i gezet worden."

  Dat Alderweireld vertrekt bij Ajax, is geen verrassing. De verdediger wees eerder deze zomer een aanbod van Norwich af en werd ook in verband gebracht met Liverpool, Leverkusen, Spartak en Roma. Met Atletico is het wel concreet geworden. De club van Thibaut Courtois zou 7 miljoen euro betalen voor Alderweireld.

  "Iedereen weet dat ik graag die volgende stap wou zetten. Als er dan een club als Atletico komt aankloppen, heb je daar natuurlijk wel oren naar. Dan onderhandel je en ben je opgelucht dat het lukt."

  "Het was Thibaut Courtois die me met een sms liet weten dat Atletico erg geïnteresseerd was. Voor de rest heeft hij zich wel op de achtergrond gehouden."

  "Ik ben Ajax heel dankbaar"

  Alderweireld speelde sinds 2004 voor Ajax, dat hem bij de jeugd van het toenmalige Germinal Beerschot wegplukte. Sinds 2008 maakte hij deel uit van de A-kern. In 186 wedstrijden scoorde de Belg 15 keer.

  "Ik kijk met een fantastisch gevoel terug op Ajax. Ik heb hier een groot deel van mijn jeugd doorgebracht. De club zit voor altijd in mijn hart. Dat zeggen er veel, maar weinig spelers zitten zo lang bij dezelfde club. Ik ben Ajax heel dankbaar."