• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Standard heeft grootste kans op kwalificatie"

  De spelers van Standard vieren tijdens de match tegen Minsk.

  De Belgische clubs in Europa kennen hun loting voor de groepsfase. Analist Eddy Snelders laat zijn licht schijnen over hun kansen op kwalificatie. "Standard heeft 75% kans op kwalificatie, Zulte Waregem en Genk iets minder. Anderlecht moet aan plaats drie denken."

  "We weten natuurlijk niet hoe sterk de tegenstanders van onze vertegenwoordigers in de Europa League precies zijn", opent Snelders.

  "Maar er zijn toch mogelijkheden voor de Belgische clubs om Europees te overwinteren."

  "Standard heeft de grootste kans om door te gaan. Hun poule lijkt me de meest haalbare. Salzburg is wel een soort van vaste waarde in Europa, maar Oostenrijkse ploegen liggen de Belgische wel als we kijken naar het verleden."

  "Standard zit natuurlijk wel in een goeie periode. Maar er kan altijd een mindere komen. En dat is natuurlijk een probleem als je net in een belangrijke fase van het seizoen zit. Maar ik geef ze toch zeker 75% kans op slagen."

  "50% kans voor Zulte Waregem, iets meer voor Genk"

  Snelders ziet het iets somberder in voor Zulte Waregem. "Roebin Kazan is een vervelende tegenstander. Zeker ook door de verre verplaatsing die ze moeten maken."

  "Wigan is gezakt naar tweede klasse. Maar Engelse ploegen zijn altijd lastig, die gaan er altijd voor. Maribor is ook wel een vaste waarde, maar tegen hen is het in het verleden meestal al goed afgelopen voor de Belgen. Ik geef de fusieploeg 50% kans op slagen."

  "Voor Racing Genk wordt de eerste plaats moeilijk met Dinamo Kiev in de groep. De andere tegenstanders lijken wel haalbaar, ook al is Thun vrij onbekend in Europa. Maar die hebben Partizan Belgrado uit Europa gehouden, dat betekent wel wat."

  "Genk geef ik 55 à 60% kans op kwalificatie voor de volgende ronde. Ze zullen zich vooral op Thun en Rapid Wenen moeten toespitsen."

  "Anderlecht heeft vooral pech met kalender"

  Anderlecht reageerde eerder opgelucht op de loting tegen Benfica, PSG en Olympiakos.

  "Het hangt natuurlijk af van de ambitie die ze hebben", zegt Snelders. "Voor de eerste twee plaatsen wordt het moeilijk. Benfica was vorig jaar nog finalist in de Europa League. PSG is kampioen van Frankrijk en heeft heel veel goeie spelers."

  "Olympiakos moet wel haalbaar zijn, maar die zijn ook een vaste klant in Europa. Ik vrees vooral dat het programma niet echt meevalt voor Anderlecht. Ze beginnen thuis tegen Olympiakos. Dan is het al van moeten. En ze eindigen in Griekenland, wat misschien wel de match van de waarheid wordt voor de derde plaats."

  "Voor de eerste of tweede plaats geef ik Anderlecht maar 20 tot 25% kans. Maar om derde te worden geef ik Anderlecht toch wel 60% kans."