• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots roept Bakkali op: "Maar hij koos nog niet"

  Zakkaria Bakkali haakte vorige keer geblesseerd af bij de Rode Duivels.

  Marc Wilmots heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiematch tegen Schotland op 6 september. In vergelijking met de selectie voor de oefenmatch tegen Frankrijk is alleen Vincent Kompany weggevallen. Hij kampt met een liesblessure. Zakaria Bakkali werd opnieuw opgeroepen.

  Wilmots heeft de verwachte namen opgeroepen voor de match in Schotland. Enkel Vincent Kompany is er in vergelijking met de oefenmatch tegen Frankrijk niet bij. Hij liep een liesblessure op bij Manchester City en moet nog enkele weken revalideren. Thomas Vermaelen (Arsenal) is nog out met een rugblessure.

  Het opvallendste feit is dat Zakaria Bakkali opnieuw geselecteerd is. De speler van PSV zat woensdag al niet in de selectie van Marokko voor de interland tegen Ivoorkust. Wilmots riep hem dus wel op.

  Dat betekent wel niet dat Bakkali al voor de Rode Duivels gekozen heeft. "Hij heeft mij nog niet laten weten wat zijn definitieve beslissing is", zegt Wilmots, die zich sterk maakt dat Bakkali wel fit raakt voor Schotland.

  Maar PSV-trainer Phillip Cocu had liever gehad dat Bakkali niet werd opgeroepen. "De blessure van Bakkali is ingewikkelder dan gedacht", zegt hij. "Dit weekend zal hij waarschijnlijk niet in actie kunnen komen en misschien is zijn selectie voor de nationale ploeg ook geen goed idee."

  "Ik hoef geen PSV geen toestemming te vragen om Bakkali op te roepen. Daar zijn reglementen voor", zegt Wilmots dan weer. "Hij heeft dinsdag getraind bij PSV, maar uit voorzorg niet gespeeld tegen Milan. We verwachten hem maandag bij de ploeg en evalueren dan zijn blessure. We zullen in ieder geval geen risico nemen."

  Bakkali was al geselecteerd voor de oefenmatch tegen Frankrijk, maar viel toen geblesseerd uit op de eerste training. Als hij tegen Schotland, een officiële interland, in actie komt, kan hij achteraf niet meer voor Marokko kiezen.

  "Kompany komt zeker naar de match kijken"

  Wie Vincent Kompany zal vervangen in de verdediging heeft Marc Wilmots nog niet uitgemaakt. "Er kan nog veel gebeuren komend weekend. Ik heb veel mogelijkheden om hem te vervangen."

  "Vince komt zeker naar de wedstrijd kijken. Hij moet zich nu focussen op de match tegen Kroatië", gaf de bondscoach nog mee.

  "De deur voor Proto blijft openstaan"

  Naast Zakaria Bakkali zijn er nog heel wat andere jonge Belgen die op de deur van de A-ploeg kloppen. Toch houdt Marc Wilmots vast aan zijn selectie van tegen Frankrijk.

  "Ik kan niet elke keer voor een verrassing zorgen", zegt Wilmots. "Dat wil niet zeggen dat we andere spelers niet meer volgen. Zo maakt Mboyo ook kans op een selectie en krijg ik goeie verslagen binnen van Monaco-speler Ferreira-Carrasco.

  "Ook bij de beloften speelde hij onlangs een goeie match. Hij is nu weer geselecteerd voor de min 21-jarigen. Je moet dat zien als een stap richting de A-ploeg."

  Ook wat de doelmannen betreft, blijft Wilmots voor Koen Casteels (Hoffenheim) als derde doelman kiezen. "Maar net zoals vorige keer is die keuze niet definitief. De deur voor Proto (foto) blijft openstaan."

  "Spelers hoeven volkslied niet mee te zingen"

  Tot slot kwam ook het Belgische volkslied nog ter sprake op de persconferentie. Op het EK hockey maakten de Belgen indruk door de Brabançonne a capella te zingen.

  "Ik vond dat ook mooi", zegt Wilmots. "Maar mijn spelers hebben de volledige vrijheid om het volkslied al dan niet mee te zingen. Ze hoeven dat niet. Ik vind het al knap dat onze fans de Brabançonne telkens luidkeels meezingen."