• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kompany: "Werk hard aan mijn terugkeer"

  Kompany hoopt op een terugkeer voor de derby tegen Man U op 22 september.

  Vincent Kompany hoopt snel te herstellen van zijn liesblessure. "De wedstrijd met België tegen Schotland komt te vroeg, maar daarna wil ik zo snel mogelijk weer spelen", zegt de Rode Duivel op de clubwebsite van Manchester City.

  Kompany relativeert de ernst van zijn blessure. België zal hem moeten missen tijdens de cruciale WK-kwalificatiematch tegen Schotland, maar Kompany verzekert de City-fans dat hij daarna snel weer fit zal zijn.

  "Ik heb al eerder zulke situaties meegemaakt en ik werk hard om zo snel mogelijk terug te komen. Er zijn ergere dingen in het leven. Het is gewoon spijtig dat ik nu uitgevallen ben terwijl het seizoen zo goed begonnen was voor mij."

  "Er is nu eenmaal een protocol te volgen bij een blessure. Daar hoort ook een bepaald tijdschema bij en dat moet je respecteren. Als ik dat schema exact volg, weet ik dat ik over enkele weken weer fit zal zijn. Hopelijk zelfs sneller."

  Op die manier hoopt Kompany er te staan voor de derby tegen Manchester United, op 22 september.

  "Het wordt een interessant seizoen", zegt Kompany nog. "Mourinho is terug bij Chelsea, Sir Alex Ferguson is weg bij United en ook wij hebben een nieuwe coach. De mensen zijn benieuwd hoe die clubs zullen presteren in de nieuwe situatie."