• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Snick: "Op WK leegte op palmares vullen"

  Maandag begint in Rio de Janeiro het WK judo. Op de eerste dag komen met Charline Van Snick en Amélie Rosseneu twee Belgen in actie in de klasse tot 48 kilogram bij de vrouwen. Vooral Van Snick is een medaillekandidaat.

  Charline Van Snick is de laatste jaren een van de toppers in de klasse tot 48 kilogram. "Mijn prestaties hebben me een andere status gegeven", zegt de Belgische. "Ik krijg veel erkenning en dat apprecieer ik."

  In Rio is het doel de wereldtitel. "Het brons in Londen en het zilver op het EK maakten me trots, maar beide medailles waren ook een ontgoocheling."

  "Ik ben erop gebrand om de meisjes die me geklopt hebben op die toernooien te verslaan op het WK. Bovendien wil ik op het WK een leemte opvullen op mijn palmares, want een WK-medaille heb ik nog niet."

  "Een medaille is zeker mogelijk, maar het is niet omdat ik de vorige toernooien eremetaal heb veroverd dat het nu ook zo zal zijn. Het vertrouwen is er, maar ik zal geconcentreerd moeten kampen."