Nainggolan scoort, invaller Mertens debuteert

zo 25 augustus 2013 22:42
Radja Nainggolan is blij met de gelijkmaker.
Op de openingsspeeldag van de Serie A mochten Dries Mertens, Radja Nainggolan en Luis Pedro Cavanda een overwinning vieren. Nainggolan had met een doelpunt een groot aandeel in de zege van Cagliari. Mertens mocht pas in het slotkwartier invallen.

Bij Cagliari was Nainggolan een van de uitblinkers in de overwinning tegen Atalanta Bergamo. Onze landgenoot testte al na drie minuten de vuisten van de doelman van Atalanta.

Cagliari was baas, maar Atalanta opende de score dankzij Stendardo. Exact 72 seconden later hingen de bordjes weer gelijk. Nainggolan verzilverde een knappe assist van Sau: 1-1 (foto).

Cagliari, nog altijd spelend in Trieste, ging na de rust op zoek naar de voorsprong en werd ook beloond. Cabrera rondde een mooie collectieve aanval af. De 2-1 volstond voor de overwinning.

Mertens valt in, Cavanda speelt 90 minuten

Dries Mertens heeft zijn debuut gemaakt in de Serie A. De flankaanvaller mocht diep in de tweede helft invallen voor matchwinnaar Hamsik.

De 3-0-eindstand in Napoli-Bologna stond toen al op het scorebord, Hamsik nam twee goals voor zijn rekening. Napoli had nog een rekening te vereffenen met Bologna, want dat was de laatste ploeg die Napoli thuis kon kloppen.

Luis Pedro Cavanda stond in het winnende kamp in Lazio-Udinese (2-1). De verdediger speelde de hele match en liep in de extra tijd tegen een gele kaart aan.