• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Belde al met Sven Kums"

  Sven Kums speelde al drie seizoenen in het shirt van Kortrijk.

  Naast Zulte Waregem trekt nu ook Kortrijk aan de mouw van Sven Kums. Coach Hein Vanhaezebrouck wil de Heerenveen-speler overtuigen om terug te keren naar KVK.

  Zulte Waregem ziet in Sven Kums een opvolger voor Franck Berrier, die mag vertrekken. Maar ook Kortrijk zit dus op het vinkentouw voor de aanvallende middenvelder, die bij Heerenveen op de bank is verzeild.

  "Ik had Kums aan de lijn", zegt KVK-trainer Hein Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws. "We zoeken een vervanger voor Brecht Dejaegere. Dat moet iemand zijn die direct inzetbaar is en onze competitie kent."

  En dus past Kums in het plaatje, want de 25-jarige middenvelder speelde tussen 2008 en 2011 al voor Kortrijk. "Kums is polyvalent en kan op verschillende posities spelen. Als hij terugkeert, ben ik ervan overtuigd dat hij binnen de twee à drie jaar weer de stap kan zetten naar een topclub", aldus Vanhaezebrouck.