• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen zet een punt achter pechseizoen

  Boonen koerst dit jaar niet meer

  Tom Boonen zal door een vervelende zitvlakblessure dit jaar niet meer koersen. "Het is slecht nieuws, maar met deze blessure kun je niet anders dan het de tijd te geven om te genezen", zegt de renner van Omega Pharma-Quick Step.

  Boonen, kopman van Omega Pharma-Quick Step, heeft een pechjaar achter de rug, met enkel een zege in de Ronde van Wallonië in juli. 

  Daarna moest hij passen voor de Eneco Tour door zijn blessure en nu zit zijn hele seizoen, inclusief WK, erop. Nieuwe onderzoeken maakten duidelijk dat zijn blessure onvoldoende genezen is.

  "Vreselijk nieuws om te krijgen, zelfs al je het enigszins verwacht", zegt Tom Boonen. "Ik zag de bui al hangen, maar ben toch ontgoocheld. Ik keek echt uit naar de najaarskoersen. Maar dit is echt een delicate blessure voor een renner."

  Tom Boonen probeerde vorige week nog eens of hij al kon koersen. "Dat was tevergeefs. Na een uurtje op mijn fiets ging de wonde opnieuw open."

  "Het was zinloos om te blijven proberen. Samen met de staf hebben we beslist om de blessure de tijd te geven om te genezen. En vanaf oktober begin ik het nieuwe jaar voor te bereiden."

  Boonen: "Er meteen staan in 2014"

  Tom Boonen wil vanaf oktober, vroeger dan de anderen, het nieuwe seizoen voorbereiden. "Door een gelijkaardige blessure eind 2011 bereidde ik 2012 ook anders voor en dat werd een topjaar."

  "Nu hoop ik in 2014 er net als toen meteen te staan. Deze rustperiode zal me inspireren om volgend jaar gemotiveerd te koersen en belangrijk te zijn."