• home
 • video
 • pas verschenen

  Lojeski: "Trots dat ik voor België mag spelen"

  Matt Lojeski in het shirt van de Belgian Lions.

  Met Matt Lojeski, vorig seizoen de MVP bij kampioen Oostende, hebben de Belgian Lions sinds kort een stevige extra troef in handen. De genaturaliseerde Amerikaan kijkt uit naar het EK in september. "We willen de tweede ronde halen", zegt hij.

  Matt Lojeski toonde zich afgelopen weekend meteen een meerwaarde voor de Belgian Lions. In een oefenduel tegen Italië had hij met 19 punten een groot aandeel in de overwinning. De forward blijft bescheiden. "Deze ploeg heeft veel talent. Iedereen draag zijn steentje bij", vertelt hij in La Dernière Heure.

  "Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheden op het veld. Dat is een beetje anders dan bij een club, waar je meer échte leiders hebt. Hier kan de coach meer roteren. Ik merkte ook al op de training dat het niveau en de intensiteit erg hoog liggen."

  "Ik wilde echt deel uitmaken van deze ploeg. Op Hervelle en Tabu na kende ik alle spelers al. Dit is een mooie ervaring voor mij en ik zal er alles aan doen om de ploeg te helpen winnen. Volgens sommigen is dit een van de sterkste ploegen die België ooit had. We willen dan ook de tweede ronde halen op het EK."

  "Ik ben heel trots dat ik de kleuren van België mag verdedigen. Ik heb altijd de ambitie gehad om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Bij de Belgian Lions krijg ik die kans."

  Casteels haalt De Zeeuw er opnieuw bij

  Intussen is bondscoach Eddy Casteels klaar met zijn huiswerk voor het EK. Casteels had wel nog een kleine verrassing in petto. Antwerp Giants-speler Maxime De Zeeuw, die eerder uit de boot was gevallen, wordt opnieuw bij de selectie gehaald. De Zeeuw moet bij de Lions voor meer duelkracht onder de borden zorgen.

  Thomas Dreesen, Pierre-Antoine Gillet en Quentin Serron zijn de laatste afvallers. Serron blijft wel stand-by door de blessure van Roel Moors.

  "Na overleg met mijn assistenten hebben we beslist om De Zeeuw opnieuw op te roepen. Tegen Polen werd onder meer duidelijk dat we kwetsbaar zijn onder de borden. Het is jammer voor Dreesen, Gillet en Serron, want zij hebben de voorbije twee maanden keihard gewerkt. In de toekomst zullen zij nog kansen krijgen", zegt Eddy Casteels aan belgianlions.com