• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Misschien kan ik starten in Vuelta"

  Raakt Philippe Gilbert op tijd fit voor de Vuelta?

  Philippe Gilbert kampt nog altijd met de naweeën van zijn val in de Eneco-Tour. Raakt hij fit voor de Vuelta? Op Twitter spuit de wereldkampioen mist.

  Philippe Gilbert blesseerde zich aan zijn knie na een val in de Eneco Tour. "Maar ik maak me niet de minste zorgen dat hij zaterdag aan de start van de Vuelta komt", liet BMC-ploegleider Yvon Ledanois maandag weten.

  Philippe Gilbert zelf lijkt daar niet helemaal van overtuigd. Op Twitter wil hij niet gezegd hebben dat hij zeker deelneemt aan de Ronde van Spanje. "Vandaag kon ik mijn been in een hoek van 70 graden houden. Er is misschien een kans dat ik kan starten in de Vuelta. Laten we optimistisch blijven", twitterde Gilbert dinsdag.

  Een forfait zou een vette streep zijn door de rekening van Gilbert, die zich in de Vuelta wou klaarstomen voor het WK in Firenze. Gilbert hoopt in Italië zichzelf op te volgen als wereldkampioen en zo af te rekenen met een pover seizoen, waarin hij in zijn regenboogtrui geen enkele wedstrijd kon winnen.