• home
 • video
 • pas verschenen

  "Nieuwe RSCA-speler N'Sakala brengt snelheid langs de lijn"

  N'Sakala wordt een concurrent voor Deschacht en Lukaku.

  Met Fabrice N'Sakala heeft Anderlecht een nieuwe linksback in huis gehaald. De 23-jarige Fransman verlaat Troyes, waar hij vorig seizoen nog samenspeelde met huidig RC Genk-middenvelder Fabien Camus. Het Nieuwsblad vroeg Camus om de sterke punten van N'Sakala te duiden.

  "Heeft hij getekend? Geweldig!", zegt een gelukkige  Camus. "Ik wist van de interesse van Anderlecht, maar had niet gedacht dat het zo snel in orde zou komen."

  "Met Fabrice vormde ik vorig seizoen de linkerflank bij Troyes. Hij is een superspeler met een geweldige versnelling en gaat constant de lijn af."

  "Ik weet zeker dat hij in de ploeg zal komen. Hij is een goeie vriend van mij en zal hem nu zeker eens gaan bezoeken."

  Nordin Jbari, momenteel analist bij de Franstalige betaaltelevisie, heeft ook een verleden als speler bij Troyes. Ook hij kent de nieuwste aanwinst van paars-wit.

  "N'Sakala is een aanvallend ingestelde linksback die opgeleid is
  als middenvelder. Hij brengt snelheid langs de lijn, heeft een goeie techniek en een aardige voorzet in de benen. In de duels is hij zeer stevig", weet Jbari.

  "Daarentegen overkomt het N'Sakala wel eens dat hij bij een counter slecht opgesteld staat, zijn positiespel bij balverlies is zeker nog een werkpunt."