• home
 • video
 • pas verschenen

  Matteo Trentin: "Shit zeg, ik ben eerste"

  Matteo Trentin boekt zijn eerste WorldTour-zege. "Op de beste plaats."

  Matteo Trentin heeft iedereen verbaasd in de 14e rit van de Tour. In de eerste plaats zichzelf. "Die slotkilometer was één grote flash. Ik heb alles op gevoel gedaan, en plots was het: "Shit, ik ben eerste." Teammanager Patrick Lefevere kon het niet geloven. "Mijn hart slaat op hol." Ploegleider Tom Steels denkt dat Trentin een grote renner wordt.

  De 23-jarige Trentin, pas toe aan zijn tweede jaar bij de profs, doet zijn verhaal in het Italiaans. "Bij de bevoorrading op meer dan 90 km van de streep hadden we 47 km/u gemiddeld. Dat was niet normaal snel, gelukkig brak het verweer achter ons daarna."

  "Ik moet toegeven dat ik me wat verstopt heb in die vlucht. Ik was moe na de waaierrit van gisteren. Maar dat recht had ik wel", lachte het teamlid van de grootste aanstoker van de waaiers.

  "Op het einde heb ik mijn wagonnetje aan een trein vastgehaakt. Ik weet niet wie het was. Daarna heb ik gewacht tot op 200 meter van de streep om mijn spurt in te zetten."

  "Dit is ongelooflijk. Dit is mijn eerste WorldTour-zege in twee jaar bij de profs. En dat in de Tour doen, een betere plaats is er niet."

  Trentin, die erg goed in de groep ligt, werd na de rit door al zijn teammaats in de armen genomen. "Die knuffels zijn het mooiste."

  Lefevere: "Mijn hart slaat op hol"

  Patrick Lefevere, teammanager van Omega Pharma-Quick Step, kon het niet geloven. Na Cavendish gisteren na een sublieme waaierrit zorgde Trentin vandaag voor twee op twee en een vierde ritzege voor OP-QS.

  "Dit is groots van Trentin. Ik weet dat hij enorme kwaliteiten heeft, maar dat hij zo koel kon blijven..."

  "Hij wachtte en wachtte maar, ik dacht dat hij niet meer ging winnen. Albasini is een echte killer in zulke ontsnappingen en won al vaak op die manier. Maar Trentin bleef zo koel. Mijn hart slaat op hol."

  "Trentin was vorig jaar al heel goed in Milaan-Sanremo, maar viel toen in de spurt. Hij is sterk in dienst van de ploeg, maar heeft ook eigen ambities. Hij heeft gestudeerd tot zijn 23e, we gaan nog veel van hem horen."

  Steels: "Trentin gaat het maken"

  Ook Tom Steels is overtuigd van de kwaliteiten van Trentin. "Hij is een van de beste renners die we hebben", zegt de ploegleider van OP-QS.

  "We zien hem jaar na jaar groeien. Ik ben er zeker van dat hij genoeg kwaliteiten heeft om het te maken. Hij is sterk, heeft bovendien een goeie kop op zijn lichaam staan en heeft ook nog eens een goeie sprint. En we kunnen hem overal inzetten."

  Buiten het team