• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellicht einde seizoen voor Van den Broeck

  Jurgen Van den Broeck werd vandaag geopereerd.

  Jurgen Van den Broeck is vandaag in het ziekenhuis van Herentals geopereerd aan de gevolgen van zijn val in de Tour. Van den Broeck moet nu een rustperiode inlassen en komt dit seizoen wellicht niet meer in actie.

  Jurgen Van den Broeck kwam vorige week niet meer aan de start van de zesde rit in de Tour de France. Daags voordien was hij zwaar gevallen in de slotfase.

  Van den Broeck werd vanmorgen geopereerd door dokter Toon Claes in het ziekenhuis van Herentals. De eerdere diagnose werd bevestigd en de ingreep is vlot verlopen.

  "Jurgen heeft een letsel aan het bot waarover de knieschijf glijdt. Het bot werd schoongemaakt, hersteld en opgevuld. De dokter verwijderde eveneens een botschilfer aan de binnenkant van de mediale band", meldt Lotto-Belisol.

  Van den Broeck moet nu tien dagen op krukken lopen. Hij mag de komende drie weken geen kracht zetten op het gewricht. Nadien zou hij voorzichtig het fietsen kunnen hervatten, maar wellicht komt hij dit seizoen niet meer in actie.