• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman Ryan: "Ik wil het maken bij Club Brugge"

  Matthew Ryan heeft het naar zijn zin in Brugge.

  Matthew Ryan heeft zijn overstap van Australië naar Club Brugge goed verteerd. "Ik ben in een warm nest beland", zegt de 21-jarige keeper, die zijn ambitie niet onder stoelen of banken steekt.

  Club Brugge heeft met Mathew Ryan opnieuw een Australiër in zijn kern. Club had al goeie ervaringen met Frank Farina en Paul Okon en laat het nu net die ex-Club-iconen zijn die de doelman overtuigden om voor blauw-zwart te kiezen.

  "Paul Okon sprak me maanden geleden al aan. Hij en Frank Farina vertelden me dat de Belgische competitie, en vooral Club, de ideale volgende stap was in mijn carrière", zegt de 21-jarige Ryan.

  "Frank en Paul logen niet, want ik ben bij Club in een warm nest beland. Dat is heel belangrijk voor iemand die van de andere kant van de wereld komt."

  Mathew Ryan heeft z'n Australische club Central Coast Mariners verlaten voor Club Brugge. Is hij klaar voor de concurrentiestrijd met Vladan Kujovic?

  "Ik heb enorm veel respect voor Vladan. Hij begon vorig seizoen in de schaduw (van Jorgacevic, red) en knokte zich op een sportieve manier in de ploeg. Dat is een grote kunst, ik wil daar een groot voorbeeld aan nemen", zegt Ryan.

  "Het is uiteraard wel m'n grote ambitie om hier na verloop van tijd de "numero uno" te worden. Daar zal ik keihard voor moeten werken, maar dat is geen probleem. Ik wil het hier maken."