• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen haalt WK-limiet in tienkamp

  Van Der Plaetsen (archieffoto) behaalde een persoonlijk record.

  Thomas Van der Plaetsen heeft goud gepakt op de tienkamp op de Universiade in Kazan. Onze 22-jarige landgenoot behaalde ook de limiet voor het WK in Moskou in augustus.

  Van der Plaetsen werd al Europees kampioen bij de junioren in 2009 en bij de beloften in 2011. Maar dan kende de 22-jarige atleet een jaar vol blessureleed.

  Van der Plaetsen kwam nu weer sterk boven water met goud op de Universiade (een internationaal sportevenement voor universiteitsstudenten) in Kazan (Rusland). Op de eerste dag behaalde hij persoonlijke records op de 100 meter en het verspringen, op dag twee deed hij dat ook in het polsstokspringen.

  Ook zijn totaalscore, 8164 punten, is een nieuw persoonlijk record. Hij doet daarmee zeven punten beter dan zijn vorig record van 8157 punten. Bovendien behaalde hij met die score ook de limiet voor het WK atletiek, dat in augustus plaatsvindt in Moskou.

  Eerder moest tienkamper Hans Van Alphen afzeggen voor het WK omdat hij nog onvoldoende hersteld is van een enkelblessure.

  "Nu recupereren en fris naar Moskou"

  "Het doet deugd om na al dat blessureleed terug te keren met een persoonlijk record", zegt Van Der Plaetsen aan Sporza. "Ik was ook op zoek naar die WK-limiet en ik ben blij dat ik die behaald heb."

  "Ik moet nu even recupereren na een toch wel zware tienkamp. Daarna wordt het nog wat finetunen en is het vooral belangrijk fris aan de start te komen in Moskou. Daar hoop ik op een nog beter resultaat." Het wereldkampioenschap atletiek vindt plaats van 10 t/m 18 augustus.