• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippe Vande Walle is weg bij Club Brugge

  Philippe Vande Walle stond zelf 150 wedstrijden tussen de palen bij Club.

  Philippe Vande Walle stopt na amper een jaar als trainer van de doelmannen van Club Brugge. Hij is naar eigen zeggen het gependel vanuit Luik beu.

  "Ik werkte dolgraag voor Club Brugge", zegt Philippe Vande Walle, die een jaar geleden Dany Verlinden opvolgde. "Maar ik woon sinds kort in Luik en die dagelijkse afstand begon heel zwaar te wegen. Dit gecombineerd met de intensievere manier van werken leidde tot mijn beslissing."

  "We zijn inderdaad onze manier van werken aan het intensifiëren", zegt sportief manager Arnar Gretarsson. "We hebben samen met Philippe een eerlijke evaluatie gemaakt en samen beslist om uit elkaar te gaan. Maar we waren tevreden over Philippes werk."

  Club Brugge heeft nog geen vervanger benoemd. De 51-jarige Vande Walle was al keeperstrainer bij vijf Belgische eersteklassers én de nationale ploeg. Heel even was hij hoofdcoach van Charleroi.