• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent haalt Asare terug naar België

  Asare (l) was een sterkhouder bij Utrecht.

  AA Gent heeft zijn eerste zomertransfer afgerond en het is een oude bekende: Nana Asare, ex-speler van KV Mechelen. De Ghanese verdediger verlaat Utrecht na vier seizoenen en tekent bij Gent een contract van eveneens vier seizoenen.

  Dat Asare Utrecht verlaat voor Gent, is opvallend. Met Utrecht dwong hij vorige week in een rechtstreeks duel met Twente Europees voetbal af, iets wat Gent niet gelukt is tegen Standard.

  "Het was geen makkelijke beslissing, maar als speler moet je durven vooruit te kijken en dan had ik snel begrepen dat mijn toekomst in Gent beter oogt dan in Utrecht", zegt Asare in Het Laatste Nieuws.

  Asare was vooral gecharmeerd door het nieuwe stadion en de toekomstplannen van Gent. "Ik word straks 27 en wil nog eens meestrijden aan de top van een competitie. En bij Gent kan dat. Men heeft mij verzekerd dat het doel is om op termijn mee te strijden voor een plaats in de top 3. Ik wil daar graag aan meewerken."

  In zijn laatste seizoen bij Utrecht was Asare aanvoerder. "Ik ben er volwassener geworden. Ik denk nu meer in teamverband en ben mondiger geworden. Die eigenschappen wil ik gebruiken om ook in Gent een dragende speler te worden."

  Louwagie: "Een grote transfer voor onze club"

  Gent-manager Michel Louwagie is opgetogen met de komst van Asare. "Met de verhuizing naar het nieuwe stadion willen we spelers halen die ambitie uitstralen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "En ik vind dat Asare aan dat profiel beantwoordt."

  "Voor onze club is dit een grote transfer. Eén die enkele jaren geleden onmogelijk was geweest." En het zal zeker niet de laatste transfer zijn, maakt Louwagie zich sterk. "We zijn nog met een aantal dossiers bezig. Als we die allemaal kunnen verwezenlijken, wordt het een mooie zomer."