• home
 • video
 • pas verschenen

  "Club moet leiders halen voor zijn kleedkamer"

  Hoefkens (34) was einde contract in Brugge.

  Carl Hoefkens blikt in Voetbal Magazine terug op zijn periode bij Club Brugge. Hij geeft het bestuur een tip. "Zonder leiders kun je geen prijzen pakken." Hoefkens speelde vier jaar voor blauw-zwart en gaat volgend seizoen bij een andere club aan de slag.

  Carl Hoefkens heeft vele stormen doorstaan bij Club Brugge. De verdediger ontpopte zich tot aanvoerder en leider van de kleedkamer. Prijzen leverde hem dat niet op, want de afgelopen vier jaar pakte Club geen enkele trofee.

  Hoefkens ziet nu wel visie. "Er waait een nieuwe wind. Maar deze kern heeft leiders nodig. Als het bestuur dat niet aanpakt, is de titel ook niet voor volgend seizoen."

  Is er dan niemand in de huidige kleedkamer die Hoefkens' rol kan overnemen? "Neen", is het kurkdroge antwoord.

  "Club heeft de kwaliteiten, maar een titel krijg je niet zomaar. Leiders zijn van essentieel belang voor een kleedkamer. Als Club er geen twee à drie haalt van de zomer, zal het weer niet lukken. Daar ben ik heilig van overtuigd."