• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasselbaink: "Slapende reus Antwerp wekken"

  Jan Michel (voorzitter), Paul Bistiaux (secretaris), Hasselbaink, Gunther Hofmans (CEO)

  Tweedeklasser Antwerp heeft vandaag Jimmy Floyd Hasselbaink gepresenteerd. De Nederlander was een topper als speler, maar zet nu zijn eerste stapjes als hoofdcoach. "Ik hou van de gepassioneerde fans van Antwerp."

  Hasselbaink kwam naar Antwerp met de hulp van de internationale makelaar Saif Rubie. Die ging met een onafhankelijk consortium een samenwerking met Antwerp aan. Het doel is weer in eerste klasse raken.

  "De ambitie is om hier iets goeds neer te zetten, om zo hoog mogelijk te eindigen met attractief voetbal", zegt de ex-speler van onder andere Atletico en Chelsea aan Sporza.

  "Uiteraard heb je ook de ambitie om te promoveren, maar we moeten eerst aan andere dingen denken, stabiel worden."

  "Antwerp is een slapende reus, met veel potentie. We gaan proberen die reus te wekken. De ambitie van de club strookt met de mijne. Ik heb een goed gevoel."

  "Kritische fans ben ik gewoon"

  Hasselbaink debuteert als coach, maar hij heeft geen koudwatervrees. "Ik heb als speler ook nooit zenuwen gehad. Ik zal in het begin hoogstens wat gespannen zijn. Maar dat is normaal."

  "Wat ik weet van Antwerp? Dat het de oudste club van België is. Dat het 20 jaar geleden de finale van de Beker voor Bekerwinnaars heeft gespeeld. En dat de fans gepassioneerd zijn. Daar hou ik van", zegt de Nederlander.

  "Kritische fans heb ik als speler ook altijd gekend. Ik ben daar altijd goed mee omgegaan. Ik hoop wel dat de fans altijd achter ons zullen blijven staan."