• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Uitstekende sfeer door vele fans"

  Jan Vertonghen zorgde voor wat spektakel.

  In Genk hebben duizenden fans de open training van de Rode Duivels bijgewoond. Eden Hazard deed een uurtje mee met de groep, Thomas Vermaelen kwam het veld niet op en is out voor vrijdag. Jan Vertonghen genoot dan weer van een geweldige sfeer.

  Sporza-journalist Peter Vandenbempt maakte de eerste training in Genk mee en was onder de indruk van de mensenmassa: "Het is ongelooflijk dat hier weer zoveel volk is opgedaagd."

  In het gesprek van Vandenbempt met Vertonghen kon de aandacht voor de nationale ploeg niet ontbreken. Net als zijn collega-Duivels had de Tottenham-speler genoten van de training. "Het veld was goed, de sfeer uitstekend. Het was compleet."

  "Zo'n open training is wel helemaal anders dan een normale training. We moeten ook professioneel blijven. Hoe dichter bij de match we komen, hoe meer we tactisch gaan trainen. Dan begint de voorbereiding op Servië pas echt."

  Servië zou met "een B-elftal" naar Brussel komen. "Moeten we die match nog wel spelen", grapt Vertonghen. "Nee, het is een sterk team. Vergeet niet dat we daar één helft hebben ondergelegen."

  Aanvoerder Kompany uitte steile ambities met de Belgen, Vertonghen blijft soberder. "Ik zeg: laat ons eerst naar het WK gaan en dan kunnen we nog bijstellen. Enkel Spanje en Duitsland zijn beter, hoor ik dan, maar ik ken toch een paar landen die niet minder zijn."

  "Velen zijn jaloers op combinatie Vermaelen/Kompany"

  Jan Vertonghen lijkt zich bij België verzoend te hebben met een plaats op de linksachter. Of droomt hij nog van een plekje centraal, nu Vermaelen weinig speelt en nu zelfs geblesseerd is?

  "Ik zit niet op zijn plek te azen. Veel toplanden zouden jaloers zijn op een combinatie Vermaelen/Kompany. Thomas is ook zo'n prof dat hij twee jaar niet kan spelen en toch wedstrijdfit blijft."

  Vossen: "Fans staan achter ons"

  Jelle Vossen kon als Genkse vertegenwoordiger bij de Rode Duivels genieten van de vele fans die in zijn stadion de training volgden.

  "Waar we ook gaan in het land, de fans staan achter ons", stelt Jelle Vossen vast bij Sporza.

  Ook Vossen las de ambities van Kompany. "Als we ons met andere landen vergelijken, moeten we niet onderdoen. Maar ik hou er niet van te ver vooruit te kijken en stappen over te slaan. Eerst Servië."

  "Ik weet me perfect te schikken in mijn rol in de schaduw. Natuurlijk denk ik wel eens terug aan de tijd dat ik met Ogunjimi speelde bij de Duivels. Maar ik wacht geduldig op een nieuwe kans."

  Hazard traint, Vermaelen out

  Thomas Vermaelen, die uitviel tegen de Verenigde Staten, trainde niet mee en is definitief out voor de match vrijdag tegen Servië.

  Eden Hazard, die met een hamstringblessure al enkele weken out is, sloot opnieuw aan de bij de groep. "Hij deed een klein uurtje mee met de groep, maar paste op het eind voor de afwerkingsoefeningen."