• home
 • video
 • pas verschenen

  Staelens: "Pijnlijk als het vanavond niet lukt"

  Lorenzo Staelens is goed op weg om Cercle in eerste te houden.

  Lorenzo Staelens kan vanavond operatie-redding met Cercle tot een goed einde brengen. Zelfs een kleine nederlaag thuis tegen Moeskroen-Péruwelz volstaat op de voorlaatste speeldag in de eindronde met tweedeklassers. "Maar we gaan voor de zege", zegt de trainer.

  Lorenzo Staelens is de derde coach van Cercle dit seizoen na Bob Peeters en Foeke Booy. Hij boekt veruit de beste resultaten. Zo won hij sinds april zeven duels op rij, op de bekerfinale na.

  "We moeten nog één keer heel geconcentreerd aan de bak. Na Woluwe kreeg de groep een dag vrij, de voorbije twee dagen trainden we goed en intensief. Ik verwacht geen fysieke terugval. Het zou pijnlijk zijn als we het nu niet zouden afmaken."

  "In theorie mogen we zelfs verliezen met een of twee doelpunten verschil, maar daar gaan we niet vanuit. We gaan voor de zege", zegt de coach in Het Belang van Limburg.

  "Onderhandelen over hoofdcoachschap"

  Staelens wil graag hoofdcoach blijven, maar alle gesprekken met spelers en staf zijn stopgezet tot er zekerheid is over het behoud. Staelens: "Dat vind ik normaal. Het was al zeker dat ik zou blijven, maar over de concrete invulling van het hoofdcoachschap dient nog onderhandeld te worden."

  "Er zijn veel spelers einde contract, velen werden gehuurd. Er ligt dus enorm veel werk op de plank, maar we hebben geen achterstand tegenover andere clubs. Als we het behoud verzekeren, mag een feestje wel. Maar daarna is het hard werken om een valabele ploeg op de been te brengen."