• home
 • video
 • pas verschenen

  Real: "Mourinho verlaat ons in juni"

  Mourinho zit nog twee competitiematchen op de bank bij de Koninklijke.

  José Mourinho verlaat Real Madrid op het einde van het seizoen. "Zowel de club als de trainer zijn van mening dat dit het juiste moment is om de samenwerking te beëindigen", zegt voorzitter Florentino Perez. Mourinho greep dit seizoen met Real naast alle prijzen, de Portugees lijkt op weg naar zijn ex-club Chelsea.

  Perez (foto) maakte officieel wat al langer de ronde deed: het huwelijk tussen Mourinho, die nog tot 2016 vastlag, en de Spaanse club was na drie jaar uitgewerkt.

  Mourinho pakte met Real één beker (2011) en één titel (2012) maar bleef dit jaar na "zijn slechtste seizoen ooit" achter zonder prijs. Hij wou Real een tiende Champions League geven, maar dat mislukte. Hij botste met z'n spelers en passeerde boegbeeld Iker Casillas. Zonder succes was zijn krediet op.

  "Zowel de club als de trainer zijn van mening dat dit het juiste moment is om de samenwerking te beëindigen", zegt Florentino Perez. De preses benadrukte dat er nog geen nieuwe coach is.

  Ondanks de miserie dit seizoen looft Perez zijn coach: "Met Mourinho zetten we competitief en sportief een grote stap voorwaarts. Vandaag is Real Madrid waar het moet zijn. Voor zijn komst zaten we nog niet op dat niveau. Dus de balans van zijn verblijf is positief."

  De weg ligt nu open voor Mourinho om terug te keren naar Chelsea. Hij was er van 2004 tot 2007 heel succesvol. Carlo Ancelotti lijkt de grootste kanshebber om Mourinho op te volgen in Madrid. Ancelotti vroeg gisteren aan de PSG-directie of hij de club mocht verlaten voor Real.

  Portret José Mourinho

  Nationaliteit: Portugese
  Geboren: 26 januari 1963

  Loopbaan als trainer:
  Benfica (Por) (2000-2001),
  Leiria (Por) (2001-2002),
  Porto (Por) (2002-2004),
  Chelsea (Eng) (2004-2007),
  Inter (Ita) (2008-2010),
  Real Madrid (Spa) (2010-2013)

  Palmares als trainer:
  2003: titel, beker, UEFA-cup
  2004: titel, Champions League
  2005: titel, League Cup
  2006: titel
  2007: FA Cup en League Cup
  2009: titel
  2010: titel, beker en Champions League
  2011: beker
  2012: titel en Supercup