• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roelandts: "Roubaix ligt mij nog beter"

  Door zijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen zal er zondag in de Hel ook gekeken worden naar Jürgen Roelandts. "En Parijs-Roubaix ligt me nog iets beter dan de Ronde", zegt Roelandts.

  Roelandts was zondag in de Ronde de enige die meekon met topfavorieten Cancellara en Sagan. Toch blijft de kopman van Lotto-Belisol bescheiden.

  "De Ronde heeft een extra boost gegeven aan mijn zelfvertrouwen. Winnen zondag? Dat wordt moeilijk als je Cancellara ziet rijden."

  "Het blijft koers, maar als hij geen pech heeft of geen tactische fouten maakt, dan zal het lastig zijn."

  "We zullen zoals in de Ronde de koers moeten openbreken. Ik moet anticiperen, want als Cancellara voluit gaat, dan zal er weinig aan te doen zijn."

  "Maar ik start niet met de gedachte dat ik toch niet kan winnen. Het zal nu één tegen allen zijn, Cancellara is de te kloppen man. Al zal ik zelf natuurlijk ook net iets meer in het oog gehouden worden na mijn prestatie in de Ronde."

  Sergeant: "Cancellara zo snel mogelijk isoleren"

  Marc Sergeant ziet kansen voor Jürgen Roelandts in de Hel van het Noorden. "Als je derde kunt worden in de Ronde, dan kun je zonder pech ook ver geraken in een klassieker als Parijs-Roubaix."

  "De hele ploeg is rond Jürgen gebouwd, hij is onze enige kopman", zegt de manager van Lotto-Belisol. "Zijn prestatie in de Ronde van Vlaanderen heeft hem een extra mentale boost gegeven."

  "Cancellara blijft de uitgesproken favoriet, al is hij twee keer gevallen in twee dagen. Hoe we hem willen kloppen? We moeten de hele dag anticiperen en Cancellara zo snel mogelijk isoleren."

  De parcoursverkenning verliep probleemloos bij Lotto-Belisol. "Het was vooral de bedoeling om al het materiaal nog eens te testen en te kijken waar de slechte stukken liggen. Het was heel winderig en zeer stoffig en zo zal het zondag ook zijn."