• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuyens kapt met voorjaar: "Heb veel twijfels"

  "Wonderen bestaan niet", zegt Nick Nuyens.

  Nick Nuyens heeft vrijdag na 100 kilometer de remmen dichtgeknepen in de E3 Harelbeke. De Belg van Garmin had nog te veel last van zijn heup. Hij schrapt de rest van zijn voorjaar.

  Op het startpodium in Harelbeke had Nuyens er al geen goed oog op. "Ik voel geen beterschap", zei hij aan Michel Wuyts. Als de E3 tegenviel, dan zou Nuyens een lange rustpauze inlassen. Dat doet hij nu ook.

  Nuyens is al een hele tijd op de sukkel na een val vorig jaar in Parijs-Nice. Hij brak toen z'n heup en een onderzoek wees uit dat een heupspier nog te zwak is. Dat kan nog een tijdje aanslepen.

  "Ik zit met veel frustraties"

  "Ik hield hier rekening mee. Het is nog eens gebleken dat wonderen niet bestaan", zegt een ontgoochelde Nuyens aan Sporza.

   

  "De spier aan mijn heup is nog te zwak. Ik kan niet duwen op mijn pedalen en dan ga je compenseren. Het is een kettingreactie."

  "Ik ga nu een krachtprogramma samenstellen met kinesist David Bombeke. Ik moet die spier apart trainen, want op de fiets is dat onmogelijk. Ik weet dus wat ik moet doen."

  "Ik had geen andere keuze", zegt Nuyens over zijn rustperiode. "Ik kon de ploeg helemaal niks bijbrengen. Je kan zelfs niet van een voorjaar spreken."

  "Ik zit met heel wat frustraties. Ik kon het peloton met moeite volgen. Tot aan de Omloop voelde ik mij goed, maar daarna is het alleen maar minder geworden. De belasting werd te groot. Het was echt aanmodderen."

  "Ik moet mijn focus nu verleggen en andere doelen stellen. Ik moet toegeven dat ik zelf ook met twijfels zit, maar ik moet geduldig zijn en doorzetten. Iedereen verzekert mij dat ik weer op mijn niveau zal komen."