• home
 • video
 • pas verschenen

  Geniet nog eens van Owens goals tegen Argentinië en Brazilië

  Michael Owen maakt een geweldige WK-goal, in 1998 tegen Argentinië.

  Met Michael Owen neemt straks een geweldige spits afscheid. De Brit schitterde op het allerhoogste niveau. Bekijk in dit artikel nog eens vier van zijn doelpunten op WK's en EK's.

  Toen bondscoach Glenn Hoddle Owen op 18-jarige leeftijd selecteerde, werd de Engelsman de jongste international in de 20e eeuw. Hij maakte faam met een fantastische goal in de 1/8e finales op het WK 1998 in Frankrijk tegen Argentinië. Toch ging Engeland er na een domme rode kaart voor Beckham en penalty's uit.

  Ook op Euro 2000 in België en Nederland (tegen Roemenië), op het WK 2002 (tegen Brazilië) en op het EK 2004 (in en tegen Portugal) scoorde Owen in een beslissende match, maar telkens moest Engeland het toernooi verlaten.

  Kijk hierboven naar de matchbeelden.