• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke rijdt de E3 en Gent-Wevelgem

  Vanmarcke is opgelucht.

  Na een bezoek aan de dokter en een training heeft Sep Vanmarcke de knoop doorgehakt: eind van de week is hij erbij op de Vlaamse wegen. Vanmarcke stapte vorige week zondag uit de Tirreno met een knieblessure.

  Sep Vanmarcke (Blanco) viel op zijn knie tijdens de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. Onze landgenoot vreesde voor een gescheurde slijmbeurs. Maar onderzoek in Antwerpen toonde aan dat dat niet het geval was.

  Vanmarcke mocht wel een week niet fietsen van de dokter. Dat bracht soelaas, zo zegt hij aan Sporza. Na een nieuw bezoek aan de dokter vandaag kreeg hij groen licht voor een training.

  "Er zit nog een zwelling op mijn knie en ik voel nog wat pijn", vertelt Vanmarcke. "Maar ik houd hier wel een goed gevoel aan over. Ik kom vrijdag dus zeker aan de start van de E3 en zondag rijd ik mee in Gent-Wevelgem."