Ga naar de inhoud

Hasselt stunt in Europa: "Dit is waanzin"

 za 23 februari 2013 20:25
Initia Hasselt (archieffoto) verrast profspelers uit Polen.
Initia Hasselt heeft geschiedenis geschreven. Het plaatste zich tegen de Polen van Azoty-Pulawy voor de kwartfinales van de Challenge Cup. Na de 21-21 thuis volstond een 29-29 in Pulawy. Hasselt maakte het beslissende doelpunt net voor affluiten.

Voor het eerst staat een Belgische ploeg in de kwartfinales van de Challenge Cup. Azoty-Pulawy is een profploeg en was dus favoriet tegen de amateurs van Hasselt.

Hasselt-speler Tim Houbrechts is het delirium nabij. "Dit is waanzin. Het is ongelooflijk dat we de kwartfinale halen", vertelt hij aan Sporza.

"Donderdag kregen we nog een mentale tik door zwaarder dan verwacht te verliezen in Bocholt. En dan nu dit. Al geloofden we er wel in dat we konden doorstoten."

"We liepen vier goals uit, maar bij de rust was het gelijk. Daarna ging het gelijk op en was elke goal belangrijk. Ik dacht dat we fysiek zouden kraken tegen die profs, maar met wilskracht en enthousiasme kun je ook ver geraken. De ontlading na de match maakte ik nooit mee. Het was mooier dan een titel."