• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Atletico sneuvelt, penalty's nekken Ajax

  Eén doelpunt van Falcao bij Kazan volstaat niet voor Atletico Madrid.

  Thibaut Courtois zal niet voor het tweede jaar op rij de Europa League winnen. Atletico Madrid won wel met 0-1 bij Kazan, maar het had de heenmatch thuis verloren met 0-2. Ajax gaf in Boekarest een 2-0-bonus uit handen tegen Steaua. De Roemenen klaarden vervolgens de klus in de strafschoppenserie.

  Kazan - Atletico Madrid 0-1 (heen: 2-0)

  Thibaut Courtois kwam niet in actie in Rusland. De doelman van de Rode Duivels bleef op de bank zitten. Trainer Diego Simeone spaart hem voor de competitie. Asenjo mag in Europa onder de lat staan.

  Simeone liet een pak basisspelers in Spanje, hij focust op de tweede plek in Spanje en de bijhorende Champions League-plaats. Kazan verkoos zijn voorsprong te verdedigen. Atletico miste de creativiteit van Arda en Koke, pas in de slotfase vond Falcao een gaatje in de muur.

  Atletico probeerde nog verlengingen uit de brand te slepen. Kazan gebruikte lijf en leden om dat te verhinderen. Aanvoerder Navas zelfs iets te fel: hij kreeg nog rood voor een wilde charge op Falcao.

  "Als we vroeger hadden gescoord, had er misschien nog meer ingezeten", zegt Falcao. "Toch hadden we zelfs na de 0-1 nog mogelijkheden. Het zat ons gewoon niet mee."

  Steaua telt Ajax uit na strafschoppen

  Ajax had vorige week in Amsterdam Steaua verslagen met 2-0, maar dat bleek niet voldoende voor de kwalificatie. De Roemenen knabbelden op het halfuur aan de bonus van Ajax toen Latovlevici de 1-0 over doelman Vermeer wipte.

  Steaua putte vertrouwen uit de goal en ging na de rust beter voetballen. Popa knalde eerst nog op de paal, maar het was slechts uitstel voor Ajax. Een kwartier voor tijd scoorde Chiriches met een afstandsschot.

  Toch kreeg Ajax nog kansen. Een kopbal van Boerrigter strandde op de paal en ook Van Rhijn was heel dicht bij de 2-1. Steaua spartelde door de verlengingen en strafte de Amsterdamse missers in de strafschoppenreeks af. Latovlevici, de man van de 1-0, trapte de beslissende penalty voorbij Vermeer.