• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Getuige hoorde schoten, geschreeuw en meer schoten"

  Heeft Oscar Pistorius zijn vriendin met opzet doodgeschoten?

  De procureur heeft in de rechtbank van Pretoria de versie van de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius over de dood van zijn vriendin Reeva Steenkamp tegengesproken. De politie vond bij Pistorius ook verboden munitie.

  Oscar Pistorius verscheen vanochtend voor de derde keer in de rechtbank. Gisterennamiddag was de atleet aan het woord, vandaag deed de procureur opnieuw zijn versie van de feiten. En die spreekt Pistorius tegen.

  De procureur citeerde een getuige die in de nacht van de moord een stevige discussie gehoord had tussen Pistorius en Reeva Steenkamp. Woensdag had "Blade Runner" nog verteld dat de avond normaal was verlopen en ze alletwee om 22u gaan slapen waren.

  "Het slachtoffer was aangekleed op het moment dat Pistorius begon te schieten", verklaarde de procureur, die ook zei dat Pistorius zich met opzet op het toilet richtte, vanaf 1,5 meter.

  "Om het toilet te kunnen raken moest Pistorius zich omdraaien, en schieten vanuit een bepaalde hoek."

  "Een getuige hoorde de geweerschoten en rende naar zijn balkon. Toen zag hij dat er licht brandde in het huis van Pistorius. Hij hoorde een vrouw een aantal keren schreeuwen. Daarna volgden er volgens hem nog enkele geweerschoten."

  Gisteren deed Pistorius een ander verhaal: "Het was donker, ik was bang en deed geen licht aan."

  Kogel in hoofd, elleboog en heup

  De procureur liet ook weten dat Reeva Steenkamp door drie kogels geraakt werd. Een kogel belandde net onder haar rechteroor, een tweede raakte haar elleboog en ook in haar heup werd Steenkamp getroffen.

  De politie vond verder twee iPhones en twee Blackberry's. Na onderzoek bleek dat de iPhones niet gebruikt werden om de ambulance te bellen, in tegenspraak tot wat Pistorius gisteren zei. De Blackberry's waren volgens de procureur zelfs al maanden niet meer gebruikt.

  Donderdagmiddag beslist de rechtbank of Pistorius vrij mag komen op borgtocht.

  Verboden munitie

  Volgens een rechercheur zal Pistorius ook vervolgd worden voor illegaal wapenbezit. De politie vond munitie voor een vuurwapen van het kaliber .38, waar de Zuid-Afrikaan geen vergunning voor bezit.

  In het huis van de paralympische kampioen vonden de onderzoekers ook naalden en twee flesjes. De rechercheur had het over het verboden middel testosteron. Volgens de verdediging was het een legaal middel, op basis van kruiden.