• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Danny De Bie moet opstappen bij Telenet-Fidea

  Oud-wereldkampioen Danny De Bie heeft elf jaar voor het team gewerkt.

  Danny De Bie is niet langer ploegleider van Telenet-Fidea. Het veldritteam heeft de samenwerking net voor het WK stopgezet. "Er waren in de loop der jaren verschillen gerezen", zegt ploegmanager Hans van Kasteren.

  Danny De Bie werkte elf jaar voor het veldritteam rond Bart Wellens. De samenwerking met teammanager Hans van Kasteren (foto) liep niet altijd van een leien dakje.

  "Als je elf seizoenen met iemand samenwerkt is het logisch dat er eens een andere en frissere wind mag waaien qua begeleiding", legt Van Kasteren uit.

  Op 28 januari, net voor het WK in de Verenigde Staten, zette de manager een punt achter de samenwerking met De Bie.

  "Er waren in de loop der jaren verschillen gerezen qua inzicht en aanpak waaraan we nu via een ploegleiderswissel willen verhelpen."

  "Ik wil graag benadrukken dat we Danny De Bie erg dankbaar zijn voor zijn inzet. We zullen hem begeleiden in zijn zoektocht naar een nieuwe job. Hij wordt ook nog een half jaar betaald."

  Opvolger op 1 maart

  Telenet-Fidea is nu op zoek naar een opvolger voor Danny De Bie. "De onderhandelingen in die context zijn volop aan de gang. We gaan daarin niet over één nacht ijs", geeft Hans van Kasteren mee.

  Op 1 maart wil Telenet-Fidea zijn nieuwe ploegleider voorstellen. "Samen met nog positief nieuws", meldt het team.

  Telenet-Fidea is de ploeg van Bart Wellens, Rob Peeters en Tom Meeusen (foto).