• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV wipt naar tweede plaats na zege in topper

  Guido Brepoels (archieffoto) is tevreden.

  In de tweede klasse heeft STVV een belangrijke zege geboekt. STVV versloeg Moeskroen-Péruwelz met 2-0. De goals waren van Ngawa en Dufour. Dankzij de zege in de topper wipt STVV nu over Moeskroen-Péruwelz naar de tweede plaats. Het volgt op zes punten van leider Oostende, dat zondag Heist ontvangt.

  Enkele weken geleden leek STVV geen rol meer te spelen in tweede klasse, maar sindsdien heeft de club een sterke opmars ingezet.

  "In december zei iedereen: het is voorbij. Nu staan we tweede. "In de winterstop hebben we zeven spelers van de hand gedaan, maar toch halen we 16 op 18. Onvoorstelbaar", zegt coach Guido Brepoels aan Sporza.

  "Ik weet ook niet hoe dat komt. Die jonge mannen kunnen blijkbaar iets extra's brengen."

  "De titel is te ver weg, maar mochten we de eindronde halen, zou dat al een mirakel zijn. Dan moeten we derde eindigen. De weg is sowieso nog lang."