• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Miami Heat deelt tik uit aan titelrivaal

  LeBron James heeft een einde zien komen aan zijn recordreeks, maar daar maalt de ster van Miami Heat wellicht niet om. Miami won met 100-110 op het veld van titelrivaal Oklahoma City. In Los Angeles bevestigden de Clippers hun status van "ploeg van 't stad".

  LeBron James werd dinsdag de eerste speler in de NBA-geschiedenis die in zes opeenvolgende duels minstens 30 punten maakte tegen minimaal 60%. Donderdag maakte hij nog wel 39 punten, maar "slechts" tegen 58%.

  James en zijn maats domineerden de wedstrijd in Oklahoma City - een heruitgave van de NBA-finale van 2012 - volledig. Bij de rust (46-63) had Miami al een ruime bonus. In het laatste quarter ontbond thuisspeler Kevin Durant nog wel zijn duivels met 22 van zijn 40 punten, maar de zege van Miami kwam niet meer in gevaar.

  In Los Angeles stond de stadsderby tussen de Lakers en de Clippers op het menu. De Lakers, de thuisploeg in het duel, waren voor de derde keer dit seizoen niet opgewassen tegen het geweld van Blake Griffin (foto) en co: 125-101.

  De sterren in de NBA mogen zich nu opmaken voor de jaarlijkse All Star-game, dit weekend in Houston. De mindere goden genieten van enkele dagen rust.