• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mogelijk is Swings wat minder door examens"

  Bart Swings neemt in Noorwegen deel aan het WK allround.

  Komend weekend wordt in Hamar (Noo) het WK allround geschaatst, met de Belg Bart Swings. Jelle Spruyt, een van zijn coaches, hoopt dat Swings de voorbije examenperiode goed verteerd heeft.

  Op het EK in Heerenveen werd Bart Swings knap vijfde. Sporza vroeg aan coach Jelle Spruyt of een herhaling van die prestatie erin zit.

  "We hopen vooral dat Bart op alle afstanden een goeie tijd rijdt. Mogelijk zal het wel wat minder zijn, want hij kon de voorbije weken minder trainen door zijn examens." Swings studeert voor burgerlijk ingenieur.

  "Ook voor het EK had Bart weinig op het ijs gestaan, maar toen kwam hij terug van een zonnige stage. Dat kun je moeilijk vergelijken met de afgelopen weken. Nu zat hij met zijn neus in de boeken", zegt Spruyt.

  Bart Swings heeft van het WK allround wel geen doel gemaakt. "Eind maart is het WK afstanden. Daar focussen we op. Op dat WK afstanden kan Bart zich ook al gedeeltelijk plaatsen voor de Spelen 2014."

  "Maar voor Sotsji voeren we de druk op Bart niet op. Zijn grote doel blijven de Olympische Spelen van 2018."

  "Volgend seizoen ander aanpak"

  Volgend seizoen wordt met de Spelen in Sotsji natuurlijk wel een belangrijk jaar voor Bart Swings. "Dan zullen we het toch wel wat anders aanpakken", zegt coach Spruyt.

  "Bart zal zijn studie op een nog lager pitje zetten tot na de Spelen. In de zomer blijft hij wel skeeleren, maar misschien schrappen we wel enkele races om zeker fit de winter in te gaan."