• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Jans tot Ferrera: de trainerswals in eerste

  Yannick Ferrera is niet de eerste trainer die dit seizoen breekt met zijn club in eerste klasse. Ron Jans was de eerste. Een overzicht.

  14 februari 2013: Yannick Ferrera (Charleroi)

  Yannick Ferrari (32) dient zijn ontslag in als trainer van Charleroi. Zijn beweegredenen zijn nog onduidelijk. De Karolo's staan voorlopig elfde in het klassement, wat beter is dan verhoopt. Luka Peruzovic neemt de taken van Ferrera over.

  3 januari 2013: Bob Peeters (AA Gent)

  Bob Peeters moet na amper twee maanden opstappen bij AA Gent. Onder zijn leiding halen de Buffalo's amper 3 op 27 en zijn ze in de stand weggezakt naar de twaalfde plaats.

  Victor Fernandez volgt de ontslagen Bob Peeters op bij AA Gent. De 52-jarige Spanjaard ondertekent een contract tot het einde van het seizoen bij de Buffalo's.

  29 november 2012: Adrie Koster (Beerschot)

  Beerschot beëindigt de samenwerking met zijn Nederlandse coach Adrie Koster. Beide partijen besluiten in onderling overleg uit elkaar te gaan. Na een 4 op 27 is de Antwerpse club naar de twaalfde plaats gezakt. Met 17 punten is de voorsprong op de voorlaatste nog slechts drie punten.

  Assistent Wim De Corte neemt de taken van Koster tijdelijk over. Jacky Mathijssen maakt zijn rentree als hoofdcoach op het Kiel. Hij was eerder al van 2010 tot 2012 aan de slag bij Beerschot.

  18 november 2012: Dirk Geeraerd (Waasland-Beveren)

  Het bestuur van Waasland-Beveren beslist een dag na de zware 2-6 nederlaag tegen Club Brugge om de samenwerking stop te zetten met Dirk Geeraerd. De Waaslanders puurden uit 16 competitiewedstrijden slechts elf punten en staan daardoor op een met Cercle Brugge gedeelde laatste plaats in de stand.

  Glen De Boeck volgt bij de Wase club Dirk Geeraerd op, hij tekent een contract tot het einde van het seizoen met optie op een extra jaar.
   

  12 november 2012: Chris Janssens (Lierse)

  Chris Janssens moet na een reeks tegenvallende resultaten in de competitie opstappen bij Lierse. De 1-3-thuisnederlaag tegen Beerschot op bezegelt zijn lot.

  Halverwege de competitie staat Lierse met 13 punten op de op twee na laatste plaats in de Pro League. Janssens wordt opgevolgd door trainersduo Daniel Simmes en Herman Vermeulen, met de Egyptenaar Hany Ramzy als eindverantwoordelijke.

  4 november 2012: Georges Leekens (Club Brugge)

  Georges Leekens moet na het 0-1-verlies tegen Zulte Waregem opstappen. Club pakt 2 op 18 uit zijn laatste zes matchen en is in de stand weggezakt naar plaats zeven.

  De 43-jarige Spanjaard Juan Carlos Garrido, ex-coach van Villarreal, volgt de ontslagen Georges Leekens op.

  27 oktober: Bob Peeters (Cercle Brugge)

  Rode lantaarn Cercle Brugge ontslaat Bob Peeters daags na de met 2-1 verloren competitiewedstrijd tegen Standard wegens "zwaar tegenvallende resultaten". Cercle staat na twaalf speeldagen troosteloos laatste met amper vier punten.

  De Nederlander Foeke Booy wordt de nieuwe trainer. Hij krijgt een contract tot het einde van het seizoen. 

  23 oktober: Trond Sollied (AA Gent)

  AA Gent beëindigt de samenwerking met Trond Sollied. De 59-jarige Noor is bezig aan zijn derde termijn bij de Buffalo's maar moet na 14 maanden weer opkrassen. Gent staat na elf speeldagen op plaats 7 met 16 op 33.

  Bob Peeters volgt Sollied op. Peeters kent het huis goed, want hij begon er zijn trainerscarrière als beloftecoach.

  22 oktober 2012: Ron Jans (Standard)

  Ron Jans moet opstappen bij Standard. De 54-jarige Nederlander, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Rouches, wordt de laan uitgestuurd na een 13 op 33.

  Ex-speler Mircea Rednic volgt Jans op. De Roemeen ondertekent een contract tot het einde van het seizoen.