• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Eigenlijk kun je die achterstand niet inhalen"

  Boonen verloor heel wat kostbare tijd de voorbije maanden. Een darminfectie en een ontsteking aan zijn elleboog zorgden voor problemen.

  Tom Boonen opent van de week (eindelijk) zijn seizoen in de Ronde van Oman. "Dit zal de rest van mijn programma tot april bepalen", zegt Boonen in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Maar ik moet vooral verstandig zijn."

  Een darminfectie en een ontsteking aan zijn elleboog stuurden Boonens voorbereiding flink in de war. In de Ronde van Oman - die zes ritten telt - wil de Belgische kampioen zich testen.

  "Maar eigenlijk kun je die achterstand niet inhalen", zegt Boonen. "Ik zal mij dit jaar anders moeten voorbereiden. Ik heb altijd geprobeerd om goed aan het seizoen te beginnen en dan te bouwen op die brede basis. Dat kan niet nu."

  "Ik zal afhankelijk zijn van de vorm van de dag. En ik moet precies pieken naar die twee cruciale weken in april. Ik kan nu alleen mijn best doen om op tijd te herstellen. Normaal gezien zal dat wel lukken"

  "De trainingen gingen redelijk goed, maar dat is nog altijd wat anders dan wedstrijden rijden. Deze week in Oman zal bepalen hoe de rest van mijn programma er zal uitzien. Pas na Oman neem ik een beslissing. Ik moet vooral verstandig zijn."

  Wilfried Peeters: "Hij moet hier vooral goed uitkomen"

  Wilfried Peeters is de ploegleider met dienst bij Omega Pharma-Quick Step in Oman. "Tom heeft op training veel kilometers afgewerkt en dat is een goed teken", zegt Peeters in Gazet van Antwerpen. "Wat dat in competitie geeft, zullen we zien."

  "Tom moet hier gewoon meefietsen. Af en toe aanklampen om zich te testen, kan geen kwaad. Winnen is geen must. Hij moet hier vooral goed uitkomen. Daarna beslissen we over zijn programma." Mark Cavendish rijdt de Ronde van Oman niet.