• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts: "Sinds mijn val ben ik een winnaar"

  Jurgen Roelandts wint de slotrit.

  Jürgen Roelandts heeft de zware slotrit van de Ronde van de Middellandse Zee gewonnen. Voor Lotto-Belisol is het de elfde overwinning dit seizoen. Maxime Monfort moest zijn leiderstrui nog afstaan aan Thomas Löfkvist (IAM).

  Monfort begon aan de rit met 1 seconde voorsprong op Boom en 2 op Löfkvist en Péraud. Op het laatste klimmetje kon of wou Monfort een aanval van Reda niet beantwoorden.

  Roelandts deed dit wel en schudde Reda in de laatste meters af.

  Monfort moest ook passen toen Löfkvist van hem wegreed. Zo zag hij de eindzege uit zijn vingers glippen. Pas 18 tellen later arriveerde de RadioShack-Belg.

  Roelandts: "De spirit in de ploeg zit perfect"

  Jürgen Roelandts staat bekend als een snelle man, maar sinds kort heeft hij ook zijn klimmersbenen ontdekt. "Dit was eigenlijk een halve bergrit", verduidelijkt Roelandts aan Sporza.

  "Ik klim de laatste weken erg goed. Dat heb ik vandaag op dit lastige parcours bewezen. Ik heb een goeie winter gehad en was in de Tour Down Under ook al goed. De spirit in de ploeg zit perfect. Dit was al onze elfde zege. Ik ben blij dat ik vandaag ook kon winnen."

  "Wat een verschil met vorig jaar, toen ik met een nekbrace rondliep. Mijn val heeft van meer een winnaar gemaakt. Dit is goed met het oog op de klassiekers. Ik wil goed zijn in de Omloop, maar dat is elk jaar een groot doel."

  Monfort: "Ik was niet goed genoeg"

  Maxime Monfort is geen veelwinnaar. Het was meer dan twee jaar geleden dat hij nog eens kon juichen. Toch nam hij zijn nederlaag filosofisch op. "Dat is het leven. Ik was niet sterk genoeg."

  "Deze wedstrijd was geen doel voor mij. Het zijn pas mijn eerste koersdagen van het jaar. Uiteraard begon ik al stiekem te dromen. Ik voel me toch een beetje schuldig tegenover de ploegmaats, die zo hard hebben gewerkt", zegt Monfort.

  "Ik voelde me de laatste twee dagen ook niet echt lekker. Ik heb, net als veel andere renners, maagproblemen. Nu Parijs-Nice. Daar wil ik wel top zijn."

  Uitslag rit 5:

  01. Jürgen Roelandts in 4u54'49"
  02. Francesco Reda (Ita) op 4"
  03. Mikel Nieve (Spa) - 13"
  04. Jarlinson Pantano (Col) - 15"
  05. Davide Malacarne (Ita) - 17"
  06. Bauke Mollema (Ned) z.t.
  07. Thomas Löfkvist (Zwe) 35"

  Eindstand:

  01.Thomas Löfkvist (Zwe) in 12u27'24 "
  02. Jean-Christophe Péraud (Fra) op 0"
  03. Francesco Reda (Ita) -11"
  04. Maxime Monfort - 16"
  05. Nicolas Roche (Ier) - 20"
  06. Bauke Mollema (Ned) - 30"
  07. Jürgen Roelandts - 41"
  28. Lars Boom (Ned) 5'40"
  45. Klaas Lodewyck - 9'26"