• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel bezorgt Lotto-Belisol tiende seizoenszege

  André Greipel heeft de eerste rit gewonnen in de Ronde van de Middellandse Zee.

  André Greipel heeft de eerste rit gewonnen in de vijfdaagse Ronde van de Middellandse Zee. De Duitser van Lotto-Belisol was de beste in de massasprint. "Met dank aan Olivier Kaisen en Gert Dockx", zegt hij.

  Drie renners voeren al vroeg de haven uit: de Fransen Vaubourzeix en Vimpère en Will Routley, de Canadese aanwinst van de Belgische ploeg Accent Jobs.

  Het trio reed op zijn beste moment vijf minuten voor het peloton uit, maar onder impuls van een jagend Lotto-team klitte alles tien kilometer voor de finish weer samen.

  Greipel nam de gelegenheid te baat om de sprint te winnen. Voor de Duitser is het al de vijfde zege in dit prille seizoen. Vorige maand won hij vier sprints in Australië.

  "Vermelding voor Kaisen en Dockx"

  "Olivier Kaisen en Gert Dockx verdienen een speciale vermelding. Zij hebben de hele dag op kop van het peloton gereden. Geen enkele andere ploeg wilde een handje toesteken", zegt Greipel.

  "De voorbereiding op de sprint verliep wat moeizaam, omdat de signalisatie niet duidelijk was, maar gelukkig kon ik het werk van de ploeg afmaken."

  "Als niemand wil helpen, zullen wij ook de kastanjes niet uit het vuur halen. Het belangrijkste is niet ziek worden en voldoende competitiekilometers in de benen krijgen."

  Greipel 5, Dockx 2, Robert 2 en Dehaes 1

  Lotto-Belisol zit dit seizoen al aan tien zeges. Naast de vijf van André Greipel wonnen Gert Dockx en Fréderique Robert allebei al twee keer dit jaar, Kenny Dehaes mocht een keer de handen in de lucht steken.

  Ronde van de Middellandse Zee (Fra-2.1)

  Uitslag en stand rit 1

  1. André Greipel (Dui) - 146,5 km in 3u25'23"
  2. Matteo Pelucchi (Ita) - zelfde tijd
  3. Maxime Daniel (Fra)
  4. Giocomo Nizzolo (Ita)
  5. Jürgen Roelandts
  6. Mathieu Drujon (Fra)
  7. Klaas Lodewyck
  8. Moreno Hofland (Ned)
  9. Thor Hushovd (Noo)
  10. Raymond Kreder (Ned)
  11. Sébastien Turgot (Fra)
  12. Thomas Lövkvist (Zwe)
  13. Danilo Napolitano (Ita)
  14. Roman Kreuziger (Tsj)
  15. Julien El Fares (Fra)