• home
 • video
 • pas verschenen

  "Johnny moet eerst weer helemaal gezond worden"

  De lever van Hoogerland was de grootste zorg voor de dokters.

  Johnny Hoogerland weet waar hij aan toe is na zijn ongeluk op training in Spanje. De Nederlander heeft zware verwondingen, maar ze zijn minder erg dan gevreesd. Zo bleef zijn lever gespaard en dat is een enorme opluchting, laat zijn ploeg Vacansoleil-DCM weten.

  Gisteren schepte een auto Hoogerland mee tijdens een trainingsrit in het zuiden van Spanje. Hoogerland werd na zijn zware val meteen overgebracht naar het ziekenhuis van Villajoyosa, in de buurt van Alicante.

  Daar verblijft Hoogerland (29) op de intensive care. Toen al was duidelijk dat hij enkele ribben gebroken had, maar er werd gevreesd voor erger. Vandaag was er opluchting na het onderzoek.

  Hoogerland heeft vijf gebroken ribben, stukjes afgebroken bot tussen wervelkolom 8 tot 12 en een gekneusde lever. Hij heeft geen bloeduitstorting op zijn lever en dat is heel goed nieuws.

  Op de intensive care moet Hoogerland nog enkele dagen blijven. Pas volgende week wordt hij naar een ziekenhuis in Nederland overgebracht. Voorlopig mogen alleen zijn vriendin en zijn familie op bezoek.

  Vacansoleil-ploegleider Aert Vierhouten is op weg naar Spanje. "We zijn opgelucht dat het onderzoek goed nieuws bracht. Maar het feit dat Johnny nog tien dagen in Spanje moet blijven, geeft aan dat het ernstig is", zegt Vierhouten.

  "Eerst moet hij helemaal weer gezond worden, al de rest is bijzaak. Dit is jammer voor Johnny. Na een minder 2012 was hij ambitieus om weer zijn niveau van 2011 te halen. We zijn alvast dankbaar voor de steun die we van vele mensen krijgen."