• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bock tekent voor 4,5 jaar bij Club Brugge

  "Club wilde me vorige zomer al en ook ik wou graag de stap zetten."

  Club Brugge heeft de transfer van Laurens De Bock helemaal afgerond. Het haalt De Bock weg bij Lokeren. De linksachter ondertekende een contract voor 4,5 seizoenen bij Club.

  Club Brugge troefde Anderlecht af in de strijd om De Bock. Beide clubs hadden interesse voor de linksachter, die in november een eerste keer werd opgeroepen voor de Rode Duivels.

  Ook buitenlandse teams hadden interesse, maar De Bock wilde liever in België rijpen.

  De Bock verlaat Lokeren waar hij zo'n tien jaar speelde. Met de overgang van de talentrijke verdediger zou zo'n drie miljoen euro gemoeid zijn.

  De Bock reist zondag af naar het oefenkamp van Club in Spanje. "Het is een fantastisch gevoel om deel te kunnen uitmaken van een topclub", vertelt hij.

  "Club Brugge wilde me vorige zomer al en ook ik wou graag de stap zetten. Nu is het er uiteindelijk toch van gekomen en daar ben ik zeer blij om."

  Mannaert: "Laurens kiest niet voor het grote geld"

  "We zijn blij dat we eruit zijn geraakt want Laurens was voor vele clubs een prioriteit", stelt Club-directeur Vincent Mannaert.

  "Na het vertrek van Figueras waren we op zoek naar een linksvoetige verdediger. En Laurens heeft bewezen meerdere posities aan te kunnen."

  "Het siert De Bock dat en zijn entourage dat ze niet voor het grote geld van de Premier League hebben gekozen. Laurens wil de juiste sportieve stappen zetten. Hij is jong en Rode Duivel. Hij past perfect bij Club."