• home
 • video
 • pas verschenen

  Vleminckx: "De trainer gelooft in mij"

  "Ik kende Fuat Capa alleen van naam. Hij kende mij gelukkig beter."

  Björn Vleminckx speelt tot juni in Turkije voor Gençlerbirligi. "Deze trainer gelooft in mij", zegt de spits van Club Brugge. Die trainer, Fuat Capa, bevestigt dat: "Ik wou Vleminckx er absoluut bij."

  "Ik had een goed gesprek met Capa en die toonde heel veel vertrouwen in mij", zegt Vleminckx in Het Nieuwsblad. "Ik kende hem alleen van naam. Hij kende mij gelukkig beter. Deze trainer gelooft in mij."

  "Ik richt me nu op deze club en wil zoveel mogelijk spelen. In augustus wilden ze me ook al, maar toen wou ik mijn kans gaan bij Club. Vier maanden later moet ik echter vaststellen dat mijn situatie nog niet veranderd is."

  Fuat Capa (op de kleine foto) bevestigt in Gazet van Antwerpen dat hij Vleminckx "er absoluut bij wilde", ook al zat Vleminckx meestal op de bank. "Als ik zie dat hij in die schaarse minuten toch nog zijn goals meepikt, stelt dat mij gerust. Zijn rendement blijft hoog", zegt de Turks-Belgische coach.

  "Bovendien hou ik van zijn mentaliteit, hij gaat er altijd voor. Dat compenseert het beetje ritme dat hij mogelijk mist. In Turkije zijn ze dol op dit soort hardwerkende spitsen."

  Vleminckx kan wellicht op heel wat basisplaatsen rekenen. "Ik heb hem niet gehaald om op de bank te zitten. We hebben 25 keer gescoord, waarvan 12 keer uit stilstaande fases. En onze topschutter is een verdediger. Dan weet je waar het schoentje knelt."