• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Ik start zondag zeker in Rome"

  Sven Nys komt aan de start in Rome.

  Het gaat elke dag een beetje beter met Sven Nys. "Helemaal genezen ben ik nog niet, maar ik start zondag zeker in de wereldbekerwedstrijd in Rome", zegt de Belgische kampioen. "Hopelijk kan ik terugvallen op een goede conditie."

  "Ik heb een serieuze verkoudheid gehad die ook wat op mijn luchtwegen zit én ik ben blijven koersen. Daardoor ben ik langer ziek dan normaal. Eigenlijk had ik na Zolder even moeten stoppen, maar goed, dat is een keuze die je maakt", vertelt Nys aan Sporza.

  "Ik hoop dat ik tegen zondag een beter gevoel heb, want ik voel me direct moe. Dat moet eerst weg. Ik start zeker, mijn vader is al met de mobilhome vertrokken. Maar ik weet niet of ik over mijn beste benen zal beschikken, dat zal nog wel een paar dagen nodig hebben."

  Volgens Nys' coach Paul Van Den Bosch kan de week extra rust mogelijk nog een voordeel worden. "Ik geloof daar niet echt in. Ziek zijn is nooit goed in deze periode van het jaar, het vergt heel veel van het lichaam."

  "En om de trein weer op de rails te krijgen zoals in november en december, dat is in deze fase van het seizoen niet echt makkelijk."

  "Ik ga het proberen, maar ik weet niet of het zal lukken. Ik heb ook geen weken meer om kilometers te doen. Ik hoop dat ik een stevige basis heb en kan terugvallen op een goede conditie."