• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach Nys: "Pauze kan een goeie zaak zijn"

  Sven Nys was er gisteren door ziekte niet bij in zijn eigen Grote Prijs. "We slaan nog niet in paniek", zegt zijn coach Paul Van Den Bosch, die vooral hoopt dat Nys donderdag weer op zijn fiets kan kruipen.

  "Het is niet slechter dan gisteren, maar hij is zeker nog niet genezen", zegt Van den Bosch. "Hij kon vandaag niet trainen en kreeg nog eens de dokter op bezoek. Die herhaalde dat Sven ervan mag uitgaan dat het over twee dagen al een heel stuk beter moet zijn, mogelijk zelfs helemaal voorbij."

  "We gaan er dus van uit dat hij zondag kan deelnemen in de WB in Rome. Ik sprak hem en je hoorde dat zijn neus helemaal verstopt zit, vol slijmen."

  De "verplichte rust" voor Nys kan hem uiteindelijk nog goed uitkomen met het oog op de kampioenschappen. "Als die infectie niet blijft aanslepen en alles raakt opgelost, dan kan deze rust een goeie zaak zijn voor de kampioenschappen. En dan is het zoals Johan Cruijff zegt: "Elk nadeel heeft zijn voordeel"."

  "Misschien zal hij zondag, als hij start in Rome, niet top zijn. Maar daarna gaat hij op trainingsstage in Mallorca. Daar kan hij eventuele tekorten bijschaven."