• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende zet Charleroi opzij in de topper

  In het basketbal heeft Oostende de klassieker tegen Charleroi gewonnen: 69-60. Dankzij de zege blijft Oostende op een puntje van het leidersduo Aalstar-Bergen. "Na Nieuwjaar zullen we nog sterker zijn", waarschuwt Oostende-speler Mario Stojic.

  Charleroi bleef in de eerste helft in het spoor van Oostende en stak na de rust zelfs even de hand uit naar de zege. Dankzij een sterk derde periode begonnen de bezoekers met een bonus van negen punten aan het slotkwart, maar daarin was de kustploeg met 27-9 oppermachtig.

  "Dit is een bewijs dat mijn spelers in zichzelf geloven", zegt Oostende-coach Dario Gjergja (foto). "Ik had hen gevraagd om een team te vormen en dan zou het wel los lopen. Dit is de oogst van het werk van een hele week, want we hebben eindelijk eens die tijd gehad om een match voor te bereiden nu we geen beker- of Europese verplichtingen hadden."

  Mario Stojic was een van de sterkhouders tegen Charleroi. "Dit was een wedstrijd die we absoluut wilden winnen, al was het maar om onze fans een mooi kerstcadeau te geven. Daarom hebben we alles uit de kast gehaald, het resultaat mag er zijn."

  Bij Charleroi was Matt Walsh de topschutter met 17 punten, maar hij kon de nederlaag niet afwenden. "We hebben in het vierde kwart een paar "easy baskets" weggegeven", verklaart de Amerikaan het verlies.

  "We stonden tien punten voor. Als ik wat meer had gescoord, hadden we gewonnen. De ploeg verwacht veel van mij en ik verwacht ook meer van mezelf dan wat ik hier liet zien. Ik neem deze nederlaag op mij, maar kijk al uit naar het volgende treffen tegen Oostende."

  Oostende - Charleroi 69-60

  Quarters: 14-9, 17-19, 11-23, 27-9

  Oostende: Drobnjak 16, Stojic 11, Salumu 10, Wright 10, Djordjevic 7, Wilkinson 7, Katnic 6, McLean 2

  Charleroi: Walsh 17, Allen 12, Jadin 9, Hamilton 8, Beghin 8, Massot 6