• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Eén ploeg verdiende te winnen"

  Mario Been ziet Genk verliezen met 2-4.

  Een erg efficiënt Anderlecht graaide zondagavond de drie punten mee bij Racing Genk. Na afloop waren beide coaches tevreden over het geleverde spel. Bij Genk, dat met lege handen achterbleef, was er wel treurnis over de gemiste kansen.

  Mario Been kon lachen en treuren tegelijk. De Genkse coach was tevreden over het spel, maar ontevreden over de 2-4. "Er verdiende één ploeg om te winnen en dat waren wij", vertelt Been.

  "Ons eerste halfuur was erg sterk, maar de laatste pass bleek
  niet goed genoeg. En dan zie je de kwaliteit van Anderlecht: uit het niets maakte het de 0-1 en op counter 0-2."

  "Op onze tweede helft kan ik alleen maar trots zijn. We vochten voor elke meter. Bij 2-2 hadden we kansen op 3-2. Uit de foutjes die we nog maken, moeten we wel leren, maar ik heb mijn spelers in de kleedkamer alvast een applaus gegeven."

  John van den Brom stond te blinken na de overval in Genk. "Deze wedstrijd had alles", zegt de coach van Anderlecht.

  "Veel strijd, emotie en ook domme dingen van onze kant, waardoor Genk onnodig weer in de wedstrijd kwam. We werden wat hautain en verdedigden niet goed bij de 1-2 en 2-2. Totaal uit het niets werd het 2-3 en dacht ik dat het voorbij was, maar dan kreeg Genk een strafschop en maakten wij er 2-4 van."

  "De Sutter en Kanu deden het geweldig. Ik ben zeer trots dat die jongens in zo'n moeilijke match tot het gaatje gaan en beslissend zijn voor het team."

  Plet: "Jammer dat we het zo weggeven"

  Glynor Plet (Genk): "We zijn goed teruggekeerd tot 2-2 en dan heb je het gevoel dat als je doordrukt en de 3-2 maakt, dat je er dan overheen loopt. Ik had nog een goeie kans en Jelle een penalty... Anderlecht speelde het goed uit op de counter, maar het is wel jammer dat wij het zo weggeven. We hadden een gelijkspel verdiend."

  Milan Jovanovic (Anderlecht): "Na een fantastische eerste helft lieten we Genk in de match komen. Proto hield ons bij 2-2 in leven. Met wat geluk maakten we de 2-3 en wonnen we nog met 2-4. We deden goeie dingen, maar er moet ook nog wel het een en ander geanalyseerd worden. Ik ben ook blij voor Jakovenko, die zijn weinige speelminuten goed benut."