• home
 • video
 • pas verschenen

  Vijf maanden gevangenis geëist voor Ghomsi

  Ghomsi zit in een lastig parket. Begin januari weet hij of hij effectief de gevangenis inmoet.

  Antonio Ghomsi heeft zich opnieuw in de nesten gewerkt. De Kameroense linksback van KV Mechelen hangt een effectieve celstraf van vijf maanden boven het hoofd, omdat hij de voorwaarden voor zijn vrijlating heeft geschonden. Ghomsi roept taalproblemen in als excuus, maar zijn haring braadt niet bij het openbaar ministerie.

  Eind januari moest Ghomsi zich voor de rechter verantwoorden wegens partnergeweld. De voetballer had zijn toenmalige en hoogzwangere vriendin meermaals toegetakeld, maar kwam zonder sanctie weg.

  Ghomsi moest wel beloven aan zijn agressieprobleem te werken en contact houden met justitie. Tussentijds kreeg hij vier brieven van het gerecht, waarvan twee aangetekende. Hij gaf echter aan geen enkele gehoor en moest daarom gisteren opnieuw voorkomen.

  "Ik heb geen brieven gekregen", probeerde Ghomsi de feiten te minimaliseren bij de rechter. "Nochtans zijn twee ervan aangetekend verstuurd en ben je zelf verantwoordelijk voor het afhalen en openen van je post", antwoordde de rechter.

  "Maar ik kan geen Nederlands en wist dus niet waarover ging", zei Ghomsi. De rechter reageerde scherp: "Je kreeg een kans en greep ze niet. Dus nu moet je niet met deze flauwe excuses afkomen."

  Het openbaar ministerie van de correctionele rechtbank in Mechelen kreeg het laatste woord en vroeg een celstraf van vijf maanden en 550 euro boete. De rechter spreekt zich uit op 14 januari.

  Timmermans: "Ghomsi moet iets doen aan zijn houding"

  KV Mechelen zit verveeld met de zaak. Voorzitter Johan Timmermans zegt dat hij niet op de hoogte is van de nieuwe verwikkelingen rond zijn linksachter.

  "De zaak speelt zich af in de privé-sfeer. Dus als de speler ons niks zegt weten wij niks", zegt Timmermans. "Dit is wel bijzonder vervelend. Sportief directeur Fi Vanhoof gaat met Ghomsi praten, daarna wachten we het vonnis af."

  "Voorlopig leggen wij Ghomsi geen straf op, maar als een eventuele straf de belangen van KV Mechelen schaadt, kan dat veranderen. Het is duidelijk dat Ghomsi tot inkeer moet komen en iets moet doen aan zijn houding."