• home
 • video
 • pas verschenen

  Mboyo: "Een vreemde week? Neen, een goeie week"

  Ilombe Mboyo kreeg op Daknam weer felicitaties van zijn ploegmaats.

  Hoe een dubbeltje rollen kan: Ilombe Mboyo haalde zich vorige week met een gemiste strafschop en misplaatste reactie de woede op de hals van zijn eigen supporters, maar antwoordde met een bekergoal tegen Anderlecht en twee competitietreffers in Lokeren. "Ik ben niet meer bezig met die penalty en de ruzie achteraf", reageert Mboyo.

  "Een vreemde week? Helemaal niet, dit was een goeie week", zegt de aanvaller van AA Gent. "Met drie goals in twee matchen kun je alleen maar gelukkig zijn. Een spits wil scoren en als die doelpunten dan ook nog iets opleveren voor de club doet dat deugd."

  "Wat vorige week na die gemiste penalty thuis tegen Waasland-Beveren gebeurd is hoeven we niet te dramatiseren. De media hebben het ook wat opgeklopt. Zelf ben ik met die zaak niet meer bezig."

  "Want zo gaat het in voetbal: soms goed, soms slecht. Soms maak je een doelpunt, soms niet..."

  "Ik heb op geen enkel moment aan mezelf getwijfeld en heb me niet laten meeslepen door wat er gebeurd is. Ik houd van voetbal en het veld. Wat er naast het veld gebeurt, interesseert me niet."

  "Dat ik geen aanvoerder meer ben, verandert voor mij niets aan de zaak. Je bent geen leider, omdat je een band draagt. Ik ben nog altijd een leider in de kleedkamer. Een grote leider zelfs (lacht). Voor de rest ben ik relaxed, want het voetbal verschaft me een mooi leven."