• home
 • video
 • pas verschenen

  Matton: "Bitter afscheid van Neuville"

  Thierry Neuville verkast van Citroën naar Ford. "Hij is nu een privérijder geworden."

  Thierry Neuville verkast van Citroën naar Ford. Onze landgenoot Yves Matton, de directeur van Citroën Racing, blijft verweesd achter. "Dit smaakt bitter", zegt hij in La Dernière Heure. "Maar misschien haal ik hem eind 2013 wel terug."

  Matton lanceerde Neuville bij Citroën en gaf de jonge Belg vorig jaar een zitje in het WK rally. De beslissing van Neuville om te vertrekken doet hem veel pijn.

  "Thierry belde me vorige week om te zeggen dat hij een mooie aanbieding had gekregen van het M-Sport World Rally Team voor alle 13 rally's. Daags nadien liet hij me weten dat hij ging tekenen. Ik kreeg de kans niet om te reageren of om hem een tegenvoorstel te doen."

  "Ik kon hem ook niet meer dan zeven races beloven, misschien konden dat er nog negen worden. Maar hij was geobsedeerd door het volledige WK."

  "Neuville kijkt niet naar het hele plaatje. Wij boden hem een officieel statuut als rijder, fysieke tests en nog veel meer. Vanaf nu is hij gewoon een privérijder geworden." Ford stopte inderdaad als fabrieksteam, maar steunt wel nog privéteams.

  Matton blijft ontgoocheld achter: "Het doel was om met Neuville een programma van twee jaar te doen en het stopt na één seizoen."

  "Ik verlies een jongere waarin ik veel energie en middelen stak. Ik geloof nog steeds enorm in hem, ondanks een zwak seizoenseinde en geen podium."

  "Misschien haal ik hem eind 2013 terug"

  Matton blaast echter niet alle bruggen met Neuville op. "Mentaal is dit een tik, maar we gaan niet als vijanden uit elkaar. Ik wens hem het beste. Dat hij bewijst dat hij de beste jongere is op de markt en dan haal ik hem eind 2013 misschien wel terug."