Ga naar de inhoud

Meunier: "Zonder probleem weer op rechtsback"

 vr 7 december 2012 11:09
Tegen Maritimo speelt Meunier voor het eerst in zijn leven rechtsachter.
Verrassend genoeg heeft Thomas Meunier gisteren tegen Maritimo als rechtsback gespeeld. "Hij speelde een goeie wedstrijd", zag Club Brugge-coach Juan Carlos Garrido. "Alleen bij de 2-1 had ik sneller moeten reageren", besefte Meunier.

Garrido moest schuiven, omdat Stenman niet speelgerechtigd bleek. "Ik schoof Høgli van rechts naar links en Meunier kwam in de plaats van Høgli. Dit was een kans om Thomas op die positie bezig te zien."

"Ik speelde er nooit eerder", zei de aanvallende middenvelder in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad "Ook niet bij de jeugd of op training. Maar onder Leekens was er wel al eens over gesproken."

"Ik sprak vooraf met assistent-coach Philippe Clement over enkele positionele zaken. Hij was tevreden over mijn prestatie."

Meunier was zelf ook tevreden over zijn match als rechtsachter. "Ik denk dat ik het behoorlijk deed. Alleen bij de 2-1 was ik verrast dat die bal nog tot bij mij kwam. Ik had daar sneller moeten reageren."

De positie smaakt mogelijk naar meer. "Mijn manier van spelen is gebaseerd op veel loopwerk. Dat past als rechtsback. Ik kan zorgen voor offensieve impulsen en heb iets meer tijd om na te denken."

"Als de coach me er wil zetten, zal ik zonder probleem ja zeggen." Carl Hoefkens, de vaste rechtsback, is straks einde contract bij Club. "Misschien speelt dat ook mee."