• home
 • video
 • pas verschenen

  Jovanovic: "Ben nu eenmaal buitengewone speler"

  Milan Jovanovic steelt de show.

  Een persconferentie met Milan Jovanovic biedt altijd veel amusement. De Anderlecht-speler vertelt in sappig Engels over coach Van den Brom ("Hij gelooft in mij"), over zijn toekomst ("Ik vertrek niet in januari") en over zijn vrouw ("Ik luister naar haar").

  Bij Anderlecht loopt John van den Brom hoog op met Milan Jovanovic. De Serviër bedankte zijn coach op een persconferentie van paars-wit.

  "De trainer herhaalt constant dat hij in mij gelooft en dat ik zelfs al eens een bal mag verliezen. Dat komt mijn vertrouwen alleen maar ten goede", zegt Jovanovic.

  "Ik voel me hier dan ook geweldig, zeker nu we kampioen werden en in de Champions League mogen spelen."

  "Mijn doel dit seizoen is hetzelfde: de titel pakken. Voor de rest denk ik niet aan mijn toekomst. Dus ook niet aan opstappen in januari, helemaal niet."

  "Een "excellent player", zelfs al speel ik slecht"

  De pers wilde van Milan Jovanovic vooral horen of hij in 2013-2014 nog paars-wit zal dragen, maar de aanvaller liet het achterste van zijn tong niet zien.

  Jovanovic: "Kijk: toen ik bij Anderlecht tekende, stelde het bestuur drie jaar voor. Ik heb gezegd: twee jaar volstaat."

  "Waarom? Omdat ik sterk in mezelf geloof. 99% zou dat risico op zijn 31e niet nemen, maar ik ben nu eenmaal een "excellent player", dat weet ik, zelfs al speel ik slecht."

  "Als Anderlecht gelukkig is met mijn prestaties, ben ik dat ook. Maar blijkbaar moet ik me nog altijd bewijzen aan de pers. Goed, dat is jullie job."

  "Ik speel niet voor een transfer"

  Milan Jovanovic is gelukkig in Anderlecht. "Nooit speelde ik in zo'n goed georganiseerde club, echt waar", vertelt hij.

  "Ik heb veel respect voor Anderlecht en heb hier veel vrienden. Veel meer dan in Liverpool, waar we ons alleen voelden."

  "Ik heb al veel verdiend in mijn loopbaan, geld speelt dus zo geen rol meer. Ik speel ook niet voor een transfer. Ik wil gewoon een goeie sfeer, een leuk leven, goed voetballen en een voorbeeld zijn voor mijn ploegmaats."

  "Ik zal naar mijn vrouw luisteren wat de toekomst betreft, maar ik ben het gezinshoofd en neem de beslissingen."