• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse rijdt in Gent met omniumkampioen O'Shea

  Iljo Keisse werd op de persconferentie geflankeerd door Miss België. Tijdens de zesdaagse rijdt hij met O'Shea.

  Na een jaar afwezigheid - wegens een schorsing - is Iljo Keisse er straks weer bij in de Zesdaagse van Gent. "Ik ben erg geprikkeld", vertelt hij aan Sporza. De Zesdaagse wordt op 20 november op gang geschoten.

  Keisse verdedigde dit jaar ook op de weg vaak de kleuren van Omega Pharma-Quick Step. "De overstap van de weg naar de piste heb ik goed verteerd. Eerst zat ik niet fris, maar nu heb ik enkele dagen gerust en dat voel ik. Ik rijd weer met een goed gevoel op de piste."

  Viervoudig winnaar Keisse vormt in Gent een duo met de Australiër Glenn O'Shea (kleine foto). "Hij is de wereldkampioen omnium. Hij kan dus zowel in de korte als de lange nummers uit de voeten", vertelt Keisse.

  "Op de weg heeft hij dit jaar bij de elite zonder contract zes wedstrijden gereden: vijf keer won hij. En Matthew Gilmore (vijfvoudig winnaar in Gent, red) is zijn trainer. Die kan O'Shea als geen ander motiveren voor Gent."

  "De Ketele en Van Hoecke, wereldkampioen ploegkoers, zullen onze grootste concurrenten zijn. De regenboogtrui zal het duo vleugels geven."

  Piste of weg?

  Als Keisse moet kiezen tussen de piste of de weg, wat wordt dat dan?  "Ik zal de piste nooit verlaten, maar ik heb wel de rollen omgedraaid: vroeger was ik een pistier op de weg, nu ben ik een wegrenner op de piste."

  "Ik rijd niet langer elke zesdaagse: in Zürich en Bremen start ik niet. Ik wil de volledige voorbereiding van het klassieke voorjaar rijden. In dienst van de ploeg: dat is me dit jaar heel goed bevallen.”